Esotech, d.d.

.

novice
o podjetju
ekologija
energetika
gradbeništvo
reference
ELEKTRO PROIZVODNJA

Ekipa

Srebrno nacionalno priznanje za inovativni projekt
»Sistem obdelave odpadnih vod v termoelektrarni Nikola Tesla A, Obrenovac«
Srebrno nacionalno priznanje za inovativni projekt »Sistem obdelave odpadnih vod v termoelektrarni Nikola Tesla A, Obrenovac«

Video posnetki

Razvojni projekt Green Hull

Razvojni projekt Green Hull

Conference_on_Enhancing_Energy_Efficiency_in_Captive_Power_Plants

Conference on Enhancing Energy Efficiency in Captive Power Plants

Vodarne Kanal ob Soči

Vodarne Kanal ob Soči

Acroni AOD Converter

Acroni AOD Converter

ČN Mestinje

ČN Mestinje

Vrtec Šoštanj

Vrtec Šoštanj

Vodarna Frankolovo

Vodarna Frankolovo

 
Esotech med nagrajenci GZ SAŠA regije za najboljše inovacije 2007
Velenje, 23. junij 2008:

Območna gospodarska zbornica SAŠA regije je tudi letos pripravila razpis za najboljše inovacije, ki so bile realizirane v letu 2007. ESOTECH je skupaj s partnerskimi podjetji na podelitvi 23.6.2008 v hotelu Paka prejel naslednja priznanja: SREBRNO PRIZNANJE sta prejeli profesionalni inovaciji.

BIOPLINSKA NAPRAVA KOTO

Bioplinska naprava družbe KOTO sloni na znani tehnologiji, kjer je bil pri projektiranju uporabljen inovativen pristop z integracijo v povezane procese proizvodnega kompleksa v Zalogu. Zmogljivost naprave: Skupna dnevna proizvodnja bioplina znaša 5040 m3/d z vsebnostjo metana 67,4 %, kar ustreza energetskemu potencialu 33960 kWh/d oziroma moči 1415 kW, kar je enako 3,4 m3 kurilnega olja.

Image


ČISTILNA NAPRAVA ZA ŠKAJNI JAMI BLOOMING IN STECKEL


Projekt »Čistilna naprava za čiščenje odpadnih vod iz škajnih jam Blooming in Steckel z naknadno obdelavo mulja« zajema celoten spekter inženirskih in izvajalskih aktivnosti: analizo stanja, ugotovitev in lociranje problema, idejne zasnove in bazični inženiring, celovita izdelava projektne dokumentacije, izvedba projekta na ključ. Celoten tehnološki proces zajema: zbiranje in čiščenje odpadnih voda iz procesov proizvodnje jekla, čiščenja in kondicioniranja voda, recirkulacija očiščene vode nazaj v proizvodni proces, uporaba kalužne vode za nadaljnje vlaženje jeklarske žlindre, obdelava trdnih ostankov čiščenja odpadne vode (dehidracija) do stopnje, ki zagotavlja uporabo produkta, kot vložka v elektro obločno peč (EOP).

Image

Opisana tehnološka rešitev je inovativna v tem, da v celoti upošteva evropske prioritete v postopkih obdelave odpadkov, saj je v največji možni meri zagotovljena ponovna uporaba tako vode, kakor tudi vseh produktov čiščenja. Izvirnost projekta/inovacije je v integriranosti zahtev in možnosti, ki jih narekuje osnovni proizvodni proces (proizvodnja jekla) s tehnološko rešitvijo čiščenja odpadnih voda in obdelave mulja, saj so snovne bilance uravnotežene do te mere, da ni potrebno odlaganje na deponijo. Tehnične karakteristike: pretočna zmogljivost: 1260 m3/h, dodajna voda zaradi izgub izparevanja in kaluženja sistem: 50 m3/h, vsebnost TSS na izstopu: < 10mg/l, vsebnosti vseh, za jeklarsko industrijo pomembnih izstopnih parametrov, je nižja kot jo zahteva slovenska zakonodaja in smernice BREF.

Image

Celoten proces krmiljenja in vodenja čistilne naprave in sušenja mulja, je plod znanja strokovnjakov ESOTECH-a. Prednost omenjenega sistema je popolna avtomatizacija in daljinsko vodenje z enega mesta (razvoj sistema, ki omogoča pooblaščenim osebam dostop in upravljanje sistema s katere koli lokacije na svetu).

Inovacije je komisija poslala tudi na državno tekmovanje GZS.

Image

Image


 
Politika kakovosti, ravnanja z okoljem ter politika varnosti in zdravja pri delu
infotech
Fotonapetostna elektrarna
Trenutna moč:
Pridobljeno:
Prihranek CO2:



Vizitka

ESOTECH, družba za razvoj in izvajanje ekoloških in energetskih projektov, d.d.

Preloška cesta 1
3320 Velenje
Slovenija
EU

Splošno:
Telefon +386 3 8994 500
Telefaks +386 3 8994 503
E-mail

Povpraševanja / priprava ponudb:
Telefon +386 3 8994 523
E-mail

Davčna številka 73789933
Matična številka 5693799
več...

 

ISOCert


© 2024 Esotech, d.d.
Preloška cesta 1, 3320 Velenje, Slovenija, EU, Telefon +386 3 8994 500, Telefaks +386 3 8994 503,
Esotech, d.d. se zavezuje, da bo varoval vse osebne podatke v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. l. RS, št. 86/2004) in na njegovi podlagi izdanimi predpisi. Vse pravice pridržane.
Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information