Esotech, d.d.

.

novice
o podjetju
ekologija
energetika
gradbeništvo
reference
ELEKTRO PROIZVODNJA

Ekipa

Srebrno nacionalno priznanje za inovativni projekt
»Sistem obdelave odpadnih vod v termoelektrarni Nikola Tesla A, Obrenovac«
Srebrno nacionalno priznanje za inovativni projekt »Sistem obdelave odpadnih vod v termoelektrarni Nikola Tesla A, Obrenovac«

Video posnetki

Razvojni projekt Green Hull

Razvojni projekt Green Hull

Conference_on_Enhancing_Energy_Efficiency_in_Captive_Power_Plants

Conference on Enhancing Energy Efficiency in Captive Power Plants

Vodarne Kanal ob Soči

Vodarne Kanal ob Soči

Acroni AOD Converter

Acroni AOD Converter

ČN Mestinje

ČN Mestinje

Vrtec Šoštanj

Vrtec Šoštanj

Vodarna Frankolovo

Vodarna Frankolovo

 
Esotech in globalni izzivi
9. avgust, 2006: Rezultati in lastništvo družbe
V Esotechu, nosilnem podjetju Slovenskega ekološkega grozda in soustanovitelju Tehnološke platforme za vode, smo prvo polletje 2006 zaključili po pričakovanjih. Ob ustvarjenih prihodkih v višini 1,2 mrd SIT oz. 5 mio EUR smo dosegli dobiček v višini 20 mio SIT oz. 83 tisoč EUR. Lastništvo je v večinski lasti zaposlenih in je stabilno. Pri poslovanju posvečamo veliko pozornost obvladovanja tehnoloških, finančnih in pravnih tveganj. Spomladi smo se prijavili v okviru državne nagrade za kakovost – Priznanja RS za poslovno odličnost (PRSPO) za leto 2006, v letu 2005 smo se uvrstili med finaliste.

Posli
Ključni kupci v tem obdobju so bile hidro in termo elektrarne ter metalurgije in jeklarstva. V letošnjem letu smo pridobile naslednje pomembnejše posle:
Z Dravskimi elektrarnami smo podpisali pogodbo v okviru prenove HE Zlatoličje, jezu Melje in MHE Melje, za izvedbo demontaže, montaže in gradbenih del – LOT DM, v višini 4,4 mio EUR. Esotech je sodeloval tudi v okviru 1. in 2. faze prenove.  Naše znanje in izkušnje, ki smo si jih pridobili v tem obdobju so pripomogle, da smo udeleženi na tovrstnih delih na HE Zlatoličje in jezu Melje.
Z Litostrojem smo konec januarja podpisali pogodbo za izvedbo montaže turbinske in pomožne opreme pri izgradnji hidroelektrarne Blanca na spodnji Savi. S to pogodbo se nadaljuje dobro sodelovanjem dobavitelja Litostroj in družbe Esotech kot izvajalca del na objektu pri izgradnji elektrarn na spodnji Savi. V juliju smo podpisali tudi pogodbo o sodelovanju pri montaži na delovišču HE BHAVANI v Indiji.

Z družbo Acroni smo podpisali pogodbo za izdelavo detajlne projektne dokumentacije, izvedbo gradbenih del ter dobavo in montažo opreme za čistilno napravo, za čiščenje odpadnih vod iz škajnih jam, v višini 909 mio SIT.

V začetku julija smo z Gorenjem podpisali pogodbo za energetski del črpalne hidroelektrarne Avče LOT - EE ELEKTRIČNA OPREMA (sklop B). Projekt se bo zaključil januarja 2009.
Z Gorenjem Valjevo smo konec julija podpisali pogodbo za izvedbo tehnoloških elektro instalacij v tovarni rashladilne tehnike Valjevo.

V Cinkarni Celje smo izvedli in predali projekt priprave vode, s katerim je naročnik povečal proizvodnjo TiO2 z vidika povečanja tržnega deleža. S pridobitvijo nove priprave vode se je izboljšala kvaliteta vode, ki pomeni čistejši končni produkt in zanesljivejšo proizvodnjo, ki je popolnoma avtomatizirana in nadzorovana z ene lokacije.

V MPI Mežica smo uspešno zaključili projekt za rekonstrukcijo in vzdrževalna dela na napravi za razžveplanje dimnih plinov v Žerjavu, ki smo jo v letu 2000 zgradili skupaj s sodelavci Instituta Jožef Stefan in CEE iz Ljubljane.

Z Elektro Slovenija smo podpisali pogodbo za izvedbo elektromontažnih del na 110 kV stikališču RTP Maribor. Izvedli smo prenovo 3 daljnovodnih polj ter prenovo zveznega in merilnega polja na 110 kV nivoju, kakor tudi obnovo elektroenergetskih inštalacij v relejnih hišicah. 

Dobavitelji in banke
Zavedamo se, da so partnerski odnosi zelo pomembni. S Siemensom sodelujemo pri nastopanju na skupnih objektih hkrati pa pri dobavi opreme, pomemben partner na hidro področju pa je Litostroj.
Finančno poslovanje smo diverzificirali na več bank. Skladno z ročnostjo sredstev usklajujemo tudi ročnost virov sredstev.

V družbi Esotech smo skupaj s partnerji Slovenskega ekološkega grozda za Elektroprivredo BiH, izdelali idejni projekt modernizacije sistema notranjega in zunanjega transporta in oskrbe žlindre ter pepela iz treh 200 MW blokov TE Tuzla.

Na Kitajskem nadaljujemo s tržnimi aktivnostmi v naših ciljnih skupinah in gradimo mrežo partnerstev na  nivoju države, provinc in lokalnih skupnosti. Največje priložnosti se kažejo na področju industrijskih čistilnih naprav za vode in zrak v segmentih, kjer imamo na domačem trgu največ referenc: to so topilnice, kemične tovarne in jeklarne. Kljub rastoči okoljevarstveni zavesti je na tem trgu še vedno velik odmik med regulativami in dejanskim stanjem, zato je pristop k razvoju priložnosti zelo različen od kupca do kupca. Kljub vsemu Kitajska za Esotech predstavlja velik potencial za prenos in multiplikacijo tehnoloških znanj in izkušenj in je zato pomemben faktor pri načrtovanju strategije podjetja v prihodnosti.

Vpliv na okolje, izobraževanje, partnerji znanj
Esotech izkazuje tudi širšo družbeno odgovornost. V prvem polletju letošnjega leta smo v sponzoriranje in doniranje kulture, umetnosti, športa in kulture namenili 10,5 mio SIT oz. polovico dobička. Med najbolj odmevnimi so Košarkarski klub Elektra Esotech, Hokejski klub Jesenice, sponzoriranje odprave Dava Karničarja za projekt prvega smučanja z najvišjih vrhov vseh kontinentov, sponzoriranje športnice Jolande Belavič, ki se uspešno udeležuje mednarodnih tekmovanj invalidov v namiznem tenisu. V letošnjem šolskem letu štipendiramo 11 štipendistov, ob delu izobražujemo 16 zaposlenih.

Skupaj s partnerji (Institut Jožef Stefan, CEE, Erico, Savaprojekt), smo se prijavili na javni razpis za spodbujanje raziskovalno strateških razvojnih projektov v letih 2006 in 2007. S strani Ministrstva za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo RS je bil odobren projekt »Razvoj tehnologij za obvladovanje tehnoloških in odpadnih vod pri sodobnih okoljevarstvenih tehnologijah v termoenergetiki« v višini 29,9 mio SIT.
Prav tako smo se uspešno prijavili na razpis Evropskega socialnega sklada, Ministrstva za delo, družino in socialne zadeve RS ter Zavoda RS za zaposlovanje za sofinanciranje usposabljanja in izobraževanja zaposlenih v RS v letu 2006. Po pogodbi nam bodo sofinancirali 8,6 mio SIT.
Financiranje za projekte grozda ni, zato nadaljujemo na projektih internacionalizacije in razvoja novih tehnologij v celoti z lastnimi sredstvi.

Dogodki
9.2.2006 smo v Beogradu organizirali konferenco Okolje in ekonomija. V letošnjem letu smo organizirali kulturna in športna srečanja za zaposlene in njihove družine ter posebej za poslovne partnerje.
8. septembra bosta na konferenci grozdov Slovenski ekološki grozd skupaj z Grozdom Daljinska energetika pripravila delavnico na temo: Partnerstvo med slovenskim energetskim in ekološkim grozdom, študijski primer na področju Velenja – uporaba daljinskega hlajenja z vročo vodo z absorpcijskimi hladilnimi napravami. 

Prav tako bomo organizirali tudi mednarodno delavnico v okviru Tehnološke platforme za vode.
S prenosom znanstveno raziskovalnih dosežkov in bazičnih znanj v prakso, s povezovanjem in gradnjo mostov zaupanja skupaj z vami USTVARJAMO BOLJŠI SVET za vse nas.


Kontaktna oseba:
Jožica Slatinek, Esotech d.d., Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. , tel.: 03 8994 523

 
Politika kakovosti, ravnanja z okoljem ter politika varnosti in zdravja pri delu
infotech
Fotonapetostna elektrarna
Trenutna moč:
Pridobljeno:
Prihranek CO2:



Vizitka

ESOTECH, družba za razvoj in izvajanje ekoloških in energetskih projektov, d.d.

Preloška cesta 1
3320 Velenje
Slovenija
EU

Splošno:
Telefon +386 3 8994 500
Telefaks +386 3 8994 503
E-mail

Povpraševanja / priprava ponudb:
Telefon +386 3 8994 523
E-mail

Davčna številka 73789933
Matična številka 5693799
več...

 

ISOCert


© 2024 Esotech, d.d.
Preloška cesta 1, 3320 Velenje, Slovenija, EU, Telefon +386 3 8994 500, Telefaks +386 3 8994 503,
Esotech, d.d. se zavezuje, da bo varoval vse osebne podatke v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. l. RS, št. 86/2004) in na njegovi podlagi izdanimi predpisi. Vse pravice pridržane.
Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information